Céljaink

2013. december 31-től új üzemeltetője lett a Békéscsaba, Dobozi úti Fallabda és Tenisz klubnak, aki nagyvonalúan helyet és edzési lehetőséget biztosít egyesületünk számára, így a sporttevékenységen túl az Egyesület szélesebb körben sportszervezésbe kezdett.

A közeljövőben tervezzük a tenisz és fallabda sportok utánpótlás csapatainak a kiépítését is klubszinten, így lehetőséget biztosítva a tenisz és fallabda iránt érdeklődő fiatalok sportfoglalkozásaira, versenyeztetésére.

Célunk a fallabda és tenisz sportok verseny szintű sportoltatásán kívül, ezen sportok tömeg- és szabadidő sporttá emelése, megismerése mind szélesebb társadalmi rétegek számára. Meggyőződésünk, hogy napjainkban a sportnak, elsősorban a tömeg- és szabadidősportnak, Magyarországon – pedagógiai és egészségügyi szempontból egyaránt – kiemelt szerepe van.

A mai gyerekek és felnőttek tragikusan keveset sportolnak intézményes kereteken belül és kívül egyaránt, rossz fizikális, egészségügyi állapotban vannak, rengeteg az agresszív, káros szenvedélyekkel élő kallódó gyerek, tinédzser, depressziós felnőtt. A statisztikákban nyerő helyeket vívunk ki ezekben a negatív „rangsorokban”. Ezért a Budapest Bankéhoz hasonló pályázati forrásokra szüksége van a társadalomnak, hogy bár kis lépésekben, de elinduljon egy szemléletváltás a sportolás fontosságának társadalmi szintű megítélésében. Aki nem sportol az nem is sejti a sport számtalan, az életre gyakorolt pozitív hatásait, tehát ki kell próbáltatni az emberekkel így vagy úgy a SPORTOT!

A sport pozitív tulajdonságai nem csak a testre, hanem a lélekre és a szellemre is hatnak, a rendszeres mozgás számos, szinte azonnal érezhető pozitív változást idéz elő a szervezetben, s ha életünk természetes részévé válik, akkor nyilvánvalóan preventív hatása is van.

Az a gyermek, felnőtt, aki rendszeresen sportol, jobb fizikális, egészségügyi állapotba kerül, jobban teljesít az iskolában illetve a munkahelyén, pozitív életközösség tagjává válik, mely távol tartja a káros szenvedélyektől (drogtól, dohányzástól, alkoholtól), hasznosan vezeti le a felgyülemlő feszültséget, agresszivitást, lelkileg és szellemileg is kiegyensúlyozottabbá válik, tudatosabban éli az életét. Nem sok olyan dolog van, ami annyira előremutató, mint a sport.

A fentieken túlmenően célunk a helyi emberek, legfőképp Békéscsaba lakosainak és a vonzáskörzetben élők közösségi életét formálni, melyhez a sport egy remek, közösségkovácsoló eszköz.